Skip to main content
Bij een leverancier van marktonderzoeksbureau USP Marketing Consultancy waar Stadgenoot mee samenwerkt, is een datalek gevonden. Mogelijk is daarbij een aantal van uw persoonsgegevens gelekt. Denk daarbij aan uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Het gaat niet om wachtwoorden.

Maatregelen genomen om lek te dichten
USP Marketing Consultancy is een marktonderzoeksbureau. Dit bureau voert regelmatig tevredenheidsonderzoek uit, in opdracht van Stadgenoot. U bent misschien in het verleden voor één of meer van deze onderzoeken uitgenodigd. Het zou dus kunnen dat uw gegevens via hen zijn gelekt. Dat vindt Stadgenoot uiteraard erg vervelend. Stadgenoot heeft USP Marketing Consultancy direct opdracht gegeven om uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Er zijn door USP Marketing Consultancy direct maatregelen getroffen om het datalek te dichten en herhaling te voorkomen. Stadgenoot heeft direct melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Waakzaam voor nepbrieven en phishing
Wees de komende tijd extra waakzaam voor nepbrieven, phishingberichten (zoals e-mails, sms’jes of WhatsAppberichten) of telefoontjes van oplichters. Deze lijken afkomstig te zijn van bekenden of bedrijven, maar worden in werkelijkheid verzonden door mensen die kwaad willen. Het doel is meestal om meer gegevens van u buit te maken of om betalingen door u te laten uitvoeren. Doordat er persoonlijke informatie wordt gebruikt, komt zo’n brief, phishingbericht of telefoontje geloofwaardiger over.

Het is belangrijk te weten dat e-mails van Stadgenoot altijd eindigen op @stadgenoot.nl. Stadgenoot vraagt nooit om bankgegevens, pincodes of wachtwoorden. Ook zetten zij geen links in e-mails die niet naar onze omgeving (eindigend op stadgenoot.nl) gaan.
 
Hebt u nog vragen?
Hebt u nog vragen over dit bericht, dan kunt u contact met Stadgenoot opnemen via privacy@stadgenoot.nl. Zij helpen u graag.