Skip to main content

 

Maandag 23 april

De Bewonersacademie Amsterdam organiseert Stadsdialogen met huurderskoepels, actieve bewoners, corporatie en gemeente Amsterdam. Dit keer gaat het over geld en waarde(n). Wat voegen actieve bewoners en ondernemers toe aan een buurt? Een avond met betrokken partijen over hoe we meerwaarde kunnen tonen en versterken.

 

Fietstour 15.30-18.00 Start Kazernestraat 1, 1018 CC

Bij de tuin van de Kazerne, langs Woongroep Soroti, via Tugela 85 naar de Meevaart.

Avondprogramma Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam www.demeevaart.nl

18 uur                 Diner met buurtcateraars

18.30 – 19 uur   Flitspresentaties

19-20.30             Werktafels

Samen beheren Esther Eij van Tugela 85 vertelt hoe buurtbewoners, kunstenaars en cultureel ondernemers het beheer van vastgoed organiseren.

Samen vertellen Margreet van der Vlies en Yehudi van der Pol van Operatie Periscoop werken samen met Mirjam Nijpels van stadsdeel West aan het Bos- en Lommer plein. Ze laten zien wat dat oplevert in een multimedia presentatie.

Samen investeren Diane Elshout, Noud Verhave en Janine Toussaint van Moving Arts maken de omgeving mooier met kunst en theater en verbeteren zo de leefbaarheid.

Samen ontwikkelen Jeroen Jonkers, bekend van de Jan Eef werkt met ondernemers en stadsdeel aan de verbetering van plein 40-45, hoe doen ze dat?

Samen tuinieren Guido Koster (Oranje Nassaukazerne) en Mostafa El Filali (Lucas Groen) Wat levert beheer van groen op voor de buurt en bewoners?