Skip to main content

Op 11 september jl. hebben Huurgenoot en de maatschappijraad van Stadgenoot gezamenlijk een buurtbijeenkomst georganiseerd in de Werengouwbuurt. Mede dankzij het prima weer en de aanwezigheid van een koffiekarretje was het een geslaagde bijeenkomst.

Doel van de twee organisatie was om in direct contact te komen met de huurders van Stadgenoot en van hen te horen wat zij van hun buurt, hun woning en van Stadgenoot vinden. Ook waren we benieuwd naar de bekendheid van de bestaande organisaties en de bereidheid om zelf iets te doen in de buurt.

De aanwezige bewoners, huurders en eigenaren, hebben open gediscussieerd en verteld over hun buurt en woning. De opgehaalde punten zullen wij delen met Stadgenoot en de gemeente zodat zij misschien gevolg kunnen geven aan de verzoeken en opmerkingen. Ook zullen we samen kijken naar bestaande initiatieven en deze onder de aandacht brengen van de bewoners.

Deze opzet was voor Huurgenoot nieuw maar hebben wij als zeer positief ervaren. We zijn zeker van plan dit vaker te doen.